Veertiger overlijdt in rij voor voedselpakket!

El Attar Hossein, een man rond de 40 jaar, is gisteren overleden terwijl hij in de rij stond om in aanmerking te komen voor een voedselpakket van de autoriteiten, melden media waaronder Alyaoum24 en Achkayen.

De dood van de man is bevestigd door de lokale afdeling van de mensenrechtenvereniging AMDH. De vereniging zegt dat de man de hele dag stond voor het gebouw van de commune Assahrij in de provincie Kelâat Es-Sraghna.

AMDH veroordeelde het vertragen van de hulp aan het platteland en riep de autoriteiten op om de burgers te bescherming tegen elke uitbuiting of misbruik tijdens de distributie van de voedselpakketten.

De mensenrechtenvereniging noemde El Attar Hossein ‘martelaar van de voedselpakket’ en zei dat zijn dood een schande is! AMDH bekritiseerde de aanpak van de coronacrisis en riep op om een onderzoek te starten naar de dood van El Attar Hossein.

In het koninkrijk van een van de rijkste monarchen ter wereld hebben miljoenen burgers voedselhulp nodig om in leven te blijven. Een deel van deze behoeftigen wordt geholpen door donateurs en onafhankelijke activisten. Het regime zegt ook voedselpakketten te verdelen aan de armen, de verdeling van deze hulp wordt echter bekritiseerd omdat het vaak naar handlangers van het regime en hun families gaat. Dit heeft in meerdere confrontaties geresulteerd waarbij wanhopige behoeftige burgers de ambtenaren van het regime slaan.