Verdachte vlucht tussen Tizi Ouzou en Tanger ondanks verbod (video)

Afgelopen nacht vloog een ongeregistreerd vliegtuig van Tizi Ouzou naar Tanger en weer terug. Wat opvalt is dat de plek van waaruit het vliegtuig vloog in Kabylië geen luchthaven heeft. Op de terugvlucht verdween het vliegtuig van de radar op dezelfde plek waar geen luchthaven te bekennen is.

Flightradar24 had ook geen gegevens van het vliegtuig, zoals een registratienummer, vertrekpunt en eindbestemming.

Wat wel bekend is dat het om een Antonov An-26B transportvliegtuig gaat. Dit type vliegtuig is in staat om op te stijgen vanuit- en te landen op- een korte onverharde startbaan.

Het vliegtuig kwamen wij op het spoor nadat inwoners van Al Hoceima al maanden berichten over een vreemd vliegtuig dat geregeld rond middernacht boven de provincie over vliegt. Het aparte geluid en het tijdstip deden vragen rijzen bij velen over de identiteit en de missie van het vliegtuig.

Afgelopen september besloot Algerije zijn luchtruim te sluiten voor Marokkaanse vliegtuigen. Een maand daarvoor beschuldigde Algiers Marokko en Israël van medeplechtigheid aan de dodelijke bosbranden in Kabylië. Volgens Algiers zit de Kabylische onafhankelijkheidsorganisatie MAK achter de bosbranden. De organisatie van Ferhat Mehenni wordt volgens de Algerijnse autoriteiten door Marokko en Israël gesteund.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.