Verkrachter Adnane ter dood veroordeeld

Het Hof van beroep in de stad Tanger heeft vandaag een 24-jarige man ter dood veroordeeld wegens ontvoering, verkrachting en moord op de 11-jarige Adnane Bouchouf.

De rechtbank veroordeelde ook de drie huisgenoten van de hoofdverdachte voor het niet vermelden van een misdaad. Zij kregen elk vier maanden gevangenisstraf en een geldboete van 1.000 dirham (+/- 85 euro).

Adnane verdween in september vorig jaar van de aardbodem. Hij verliet zijn ouderlijk huis om medicijnen te halen bij de apotheker, maar keerde nooit terug. Een dag na zijn verdwijning kreeg de politie bewakingsbeelden in handen waarop te zien is hoe een man een gesprek aanknoopt met de jongen en het duo uit beeld verdwijnt.

Dankzij de video kon de politie de dader arresteren. Hij bekende dat hij de jongen naar zijn appartement meenam, waar hij hem verkrachtte en vermoordde. Het lichaam van Adnane begroef hij in een tuin.

De verschrikkelijke dood van Adnane Bouchouf werd het belangrijkste onderwerp van de publieke opinie die de doodstraf eiste om een einde te maken aan de stijgende verkrachtingen en moorden op kinderen.

De doodstraf wordt sinds 1993 niet meer uitgevoerd in het Noord-Afrikaanse land en wordt die in de praktijk omgezet in een levenslange gevangenisstraf.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.