Verminkte lichamen van dolfijnen aangespoeld in Ceuta (video)

Bezoekers van het strand Calamocarro in Ceuta zagen gisteren hoe twee verminkte lichamen van dolfijnen aanspoelden op het strand. Een van de lichamen is van een babydolfijn. Kort daarna arriveerde de gewonde moeder van de babydolfijn die op het strand wilde aanspoelen alsof ze zelfmoord wilde plegen.

De strandgangers hielden de moeder tegen en belden verschillende instanties om in te grijpen. Het lichaam van de babydolfijn werd van het strand verwijderd in een mislukte poging om de moeder de zee in te laten keren. Zowel de politie als de dierenbescherming arriveerden snel ter plaatse. Nadat duidelijk werd dat de moeder niet terug de zee in wilde werd besloten om het dier te verplaatsen naar een bassin in de stad.

Het dier overleefde de reis dankzij de politie die de weg vrijmaakte, maar de moeder is uiteindelijk overleden, meldt Elfarodeceuta.

In totaal zijn acht dolfijnen verminkt en dood aangespoeld in Ceuta alleen. Van sommige dolfijnen werden de vinnen en staart eraf gesneden. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om dolfijnen die vast kwamen te zitten in de visnetten van Marokkaanse vissers. Om de dure visnetten niet verder te beschadigen snijden de arme vissers de vinnen en staarten van de dolfijnen eraf om ze makkelijker uit de netten te halen.

De vissers langs de Middellandse kust klagen al jaren over de enorme schade die de dolfijnen aanrichten (o.a. het kapot maken van dure netten). De vissers hebben tevergeefs meerdere malen het regime gevraagd hen te helpen sterkere netten aan te schaffen die dolfijnbestendig zijn. Een van de eisen van de Riffijnse volksbeweging was het verbeteren van de situatie van de vissers zonder dat het ten koste gaat van het milieu en de vissen.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.