Venietiging historisch erfgoed Tanger gaat door

Lokale activisten veroordelen de oorverdovende stilte betreft de vernietiging van een cultureel en archeologisch erfgoed in Tanger van duizenden jaren oud.

De veroordeling komt in het licht van de vernietiging van een geplaveide weg uit het Romeinse tijdperk en monumenten uit de bronstijd. Ook de stadsmuren, de tunnels en catacomben van Tanger zouden niet ontsnapt zijn aan deze vernietiging, aldus een lokale vereniging die kritiek uit op het zwijgen van de officiële instanties die als taak hebben de culturele en archeologische erfgoed te beschermen.

De vernietiging van de geplaveide weg begon vorige week. De activisten zeggen dat soortgelijke wegen in Europa beschermd worden . Ook door UNESCO wordt de weg beschouwd als werelderfgoed.

De vereniging zegt dat zulke geplaveide wegen in Noord-Afrika zeldzamer zijn dan in Europa. ‘Het had beschermd moeten worden. Ook had er juist geïnvesteerd moeten worden in ecotoerisme die ten goede komt aan de bevolking aan de stad’, voegt de vereniging toe.

Tanger of Tingis is een van de oudste steden in Noord-Afrika en was ten tijde van de Romeinse overheersing de hoofdstad en naam van heel Arif (Mauretania Tingitana).

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.