Verontrustende berichten over gezondheidstoestand Riffijnse politieke gevangenen

Familieleden van de Riffijnse politieke gevangenen waarschuwen dat het leven van hun dierbaren in gevaar is.

De moeder van Achraf Moudid die onlangs zelfmoord probeerde te plegen zegt dat haar zoon er erg slecht aan toe is. De moeder zegt dat hij haar heeft gebeld en dat hij amper kan praten. Volgens de moeder zei de gevangenisdirecteur tegen haar zoon ‘ila bghiti tmout sir tmout’ (Dariza voor: als je wil sterven ga je gang). Achraf kon maar kort praten voordat het gesprek plotseling werd beëindigd.

De politieke gevangene Bilal Ahabad heeft in een telefoongesprek met zijn zus de ernst van de toestand van Achraf Moudid bevestigd. Volgens Bilal geeft Achraf Moudid bloed over en vraagt aan de buitenwereld om hem te redden. Bilal zegt dat hij zelf in een kleine isoleercel is geplaatst waar hij de kleine ruimte deelt met stof en insecten.

Ahmed Zefzafi, de vader van Nasser Zefzafi, waarschuwde gisteren voor de verslechterende gezondheidstoestand van zijn zoon Nasser en zijn kompaan Nabil Ahamjik. In een live stream op zijn Facebookpagina riep Ahmed Zefzafi de staat op om in te grijpen om Nasser Zefzafi en Nabil Ahamjik te redden van een langzame dood. Ahmed Zefzafi zei ook dat Nasser het bewustzijn verloor door de hongerstaking en dat zijn zoon tien kilo is afgevallen. Nasser Zefzafi en Nabil Ahamjik drinken nog enkel water, zonder suikers, waarschuwt Ahmed Zefzafi.

De politieke gevangene Ouassim El Boustati is overgeplaatst naar de gevangenis in Al Hoceima nadat hij opgenomen werd vanwege hartproblemen. Het regime weigert bezoek te laten aan zijn familie die te horen kregen dat hij verplaatst werd naar Al Hoceima ‘ila wqa3 chi haja’ (Dariza voor: mocht er wat gebeuren). De familie vreest dat Ouassim iets overkomt en is zeer bezorgd over de toestand van de politieke gevangene.

De rest van de Riffijnse politieke gevangenen in de verschillende Marokkaanse gevangenissen verschilt niet veel van de bovengenoemde gevallen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.