‘Vervalster koranvers’ verlaat gevangenis Marrakesh

De Marokkaanse uit Italië die vervolgd werd in een rechtbank in Marrakesh voor het ‘publiceren van inhoud die de islamitische religie beledigt’ mag de gevangenis verlaten, schrijft de spreekbuis van Rabat Hespress.

De vrouw kreeg in eerste aanleg drie jaar gevangenisstraf voor het publiceren van de ‘Whisky vers’, een vervalste koranvers die volgens de rechter beledigend was voor de islam. In hoger beroep werd de straf verlaagd naar 60 dagen celstraf voorwaardelijk.

De vrouw werd op 20 juni dit jaar gearresteerd in de luchthaven van Rabat-Sale toen ze het land probeerde binnen te komen. Toen haar paspoortnummer werd ingetikt door de douane werd ontdekt dat ze gezocht werd voor de publicatie van de valse koranvers twee jaar geleden.

Het beledigen van de islam in Marokko is strafbaar bij wet. Evenals het beledigen van de koning en ‘het vaderland’. Van alle drie ‘heiligdommen van het Marokkaanse volk’ worden vooral de ‘beledigers’ van Mohamed 6 het hardst gestraft. Deze burgers, in feite critici van Mohamed 6 en zijn beleid, verdwijnen jarenlang in de gevangenis.

Lees ook:

Ex-militair krijgt 2 jaar gevangenisstraf voor het ‘beledigen’ van Mohamed VI

Bekladder muurschilderij Mohamed 6 in Marrakesh gearresteerd

Youtuber gearresteerd na video over Mohamed 6 en zijn broer

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.