Video onthoofding Scandinavische toerist gaat viraal op social media

Onder de Marokkaanse gebruikers van social media gaat een video van een onthoofding viraal. In de video is te zien hoe een halfnaakte vrouw onthoofd wordt door twee personen die het Marokkaanse Dariza spreken. Het zou gaan om een van de Scandinavische toeristen die begin deze week onthoofd werden in de buurt van de Toubqal-berg, maar het is niet bevestigd.

De vrouw in de video schreeuwt om hulp terwijl zij de keel wordt doorgesneden. De dader zegt in het Marokkaans dat het wraak is tegen ”de vijanden van Allah”. Het hoofd wordt vervolgens los gemaakt van de rest van het lichaam en weggegooid in de buurt van een tent.

De video versterkt de vermoedens die eerder waren geuit dat de daders terroristische motieven hadden. Dit nieuws kan verwoestend zijn voor het toerisme in het koninkrijk van Mohamed VI dat zich graag wil verkopen als een veilig en stabiel land.

Het Noorse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag haar burgers die naar Marokko afreizen geadviseerd om niet alleen te reizen in afgelegen gebieden.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.