Vliegtuigfabrikant Bombardier vertrekt uit Marokko en El Othmani ontkent

De Canadese vliegtuigfabrikant Bombardier heeft gisteren bekend gemaakt ”de afstoting van haar activiteiten in de lucht- en ruimtevaartindustrie in Belfast en Marokko zal voortzetten”. De wens van het bedrijf is te lezen in het kwartaalverslag dat gepubliceerd is op hun website.

De Marokkaanse premier Saad Eddine El Othmani heeft dat vandaag echter ontkent. Volgens de premier gaat het enkel om herstructurering van het bedrijf en benadrukt dat de investeringen en fabrieken van het bedrijf in Marokko zullen blijven.

Saad Eddine El Othmani zei dat de media die nieuws publiceerden over het vertrek van Bombardier wantrouwen willen creëren onder de burgers en investeerders.

Bombardier Inc. is een Canadees concern, opgericht door Joseph-Armand Bombardier. Het bedrijf is begonnen als producent van sneeuwscooters. Tegenwoordig is het een grote fabrikant van onder meer vliegtuigen (Bombardier Aerospace) en rollend materieel (Bombardier Transportation). Er is ook een divisie genaamd Bombardier Capital die gespecialiseerd is in financiële diensten.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.