VN-rapport beperkt cannabisproductie Afrika tot Marokko

In een recent rapport van International Narcotics Control Board (INCB) van de Verenigde Naties staat dat de productie van cannabishars binnen Afrika zich beperkt tot Marokko.

Het rapport meldt ook dat Afrika een belangrijke doorvoerregio blijft voor drugshandel en dat de consumptie van verdovende middelen in Afrika zelf toeneemt.

Volgens het rapport is cannabis nog steeds het meest gebruikte drugs in Europa: Cannabis vormt 38% van de markt voor illegale drugs in de Europese Unie, die in 2013 naar schatting 24 miljard euro waard was”. Over de bron van deze cannabis zegt het rapport het volgende: ” Cannabis wordt zowel binnen Europa, meestal binnenshuis, als vanuit het continent verhandeld. Cannabishars wordt voornamelijk verhandeld vanuit Marokko, maar wordt in toenemende mate geproduceerd in Europa zelf”.

In Spanje werd weer het meeste drugs onderschept, ”omdat Spanje een belangrijke poort is voor het drugs dat in Marokko wordt geproduceerd”, aldus het rapport. In 2017 werd 334.9 ton cannabis onderschept in Spanje, daarmee staat het ver boven de nummer twee Frankrijk met 57.4 ton en de nummer drie Italië met 18.7 ton.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.