Voetbalbond waarschuwt spelers niet te lachen tijdens ”volkslied”

De spreekbuis van het Marokkaanse regime, Hespress, meldt dat de Koninklijke Marokkaanse voetbalbond de spelers heeft aangesproken die aan het lachen waren tijdens het spelen van het ”volkslied” voor de start van de wedstrijd tegen Guinee-Bissau.

Hespress zegt dat de spelers zijn gewaarschuwd en dat ze erop zijn aangesproken het niet meer te herhalen. ‘Waarbij werd benadrukt dat ze verantwoordelijk moeten zijn tijdens het spelen van het ”volkslied” vanwege de symboliek die geen overtredingen accepteert’, voegt de spreekbuis van Rabat toe.

Dezelfde website meldt dat ‘de spelers spijt hebben betuigd en dat de slappe lach die ze kregen niks te maken had met het ”volkslied” en dat het een toeval was’.

Op sociale media ontstond ophef onder de Marokkanen waarvan een deel opriep de spelers te straffen voor ‘het gebrek aan patriottisme’.

De Marokkaanse voetbalbond rekruteert vaak spelers uit Europa met smeergeld en privileges. Arif News weet onder meer over een speler uit Nederland die onder andere 400.000 euro smeergeld kreeg om het tenue van het Allawitisch koninkrijk te dragen. Ook Ihattaren werd benaderd en een hotel en appartementen beloofd in ruil voor het uitkomen voor het koninkrijk van Mohamed 6. De spelers uit Europa, met name Imazighen, verstaan niks van het Arabische ”volkslied” dat hen uitsluit.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.