Voetbalbonden Marokko en Israël akkoord over vriendschappelijke interlands

De voorzitters van de Israëlische en Marokkaanse voetbalbonden kwamen overeen om een ​​ontmoeting tussen hen te houden om gezamenlijke samenwerking te bespreken en vriendschappelijke wedstrijden te houden tussen de nationale elftallen. Dit kwam in een verklaring van de Israëlische Federatie, na een videochat afgelopen week tussen haar president, Oren Hasson, en zijn Marokkaanse tegenhanger, Fouzi Lekjaa.

In de verklaring van de Israëlische Federatie staat dat Fouzi Lekjaa zijn gesprek begon met de volgende woorden: “Ik verwelkom dit gesprek waar we al jaren op hebben gewacht, en dankzij de moedige zet van de Marokkaanse koning Mohammed VI hebben we een kans om de banden tussen volkeren te versterken door middel van voetbal”, melden internationale media waaronder i24 en Anadolu Agency.

Leah Benshartit, de coördinator van de bijeenkomst, zei in een verklaring aan het regimegezinde Hespress dat de overeenkomst tussen de twee partijen was bereikt om vriendschappelijke interlands te houden, zonder details te specificeren, zoals de datum en locatie. De coördinator zei ook dat beide voetbalfederaties zich voorbereiden op veel bilaterale overeenkomsten.

Oren Hasson en Fouzi Lekjaa hebben ook elkaar uitgenodigd om bezoeken te brengen aan Israël en Marokko.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.