Voormalige baas IMF verdient miljoenen in Marokko

Het MKB van de voormalige baas van het IMF, Dominique Strauss-Kahn,  dat gevestigd is in Casablanca heeft vorig jaar meer dan 5 miljoen euro winst geboekt.
Volgens het Franse Challenge boekte het bedrijf van de Fransman een nettowinst van 5.2 miljoen euro in 2017, een stijging van 44% vergeleken met 2016 toen het bedrijf 3.6 miljoen euro boekte.

De klanten van de voormalige baas van het IMF zijn vooral staatshoofden, met name Faure Gnassingbé van Togo en Denis Sassou van Republiek Congo. Beide presidenten krijgen advies van de Fransman over hun relatie met het Internationaal Monetair Fonds.
Hespress, die het bericht overnam van Challenge, zegt dat de Fransman meer dan de helft van het jaar doorbrengt in Marokko, met name in de stad Marrakech.

Dominique Strauss-Kahn is Frans politicus van de Parti Socialiste (PS). In Frankrijk wordt hij vaak kortweg DSK genoemd. Strauss-Kahn was tussen 2007 en 2011 directeur-generaal van het Internationaal Monetair Fonds IMF.

In aanloop naar de presidentsverkiezingen in 2012 was hij, als kandidaat voor de PS, de favoriet. Dat ging verkeerd, omdat hij op 14 mei 2011 in New York werd gearresteerd voor gedwongen seks. In 2016 kwam hij weer in het nieuws voor poging tot verkrachting.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.