Voormalige Israëlische minister bij conferentie in Marrakech

Meir Sheetrit heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de conferentie van de ”World Policy Conference” (WPC) in de stad Marrakech, meldt het regimegezinde Achkayen.

Meir Sheetrit, geboren in Errachidia, emigreerde in 1957 naar Israël waar hij uitgroeide tot een belangrijke politicus. Sheetrit heeft vanaf 1999 tal van ministersposten vervuld, hij was minister van Financiën, Justitie, Transport, Onderwijs, Cultuur en Sport, Huisvesting en Woningbouw. Van juli 2007 tot maart 2009 was hij minister van Binnenlandse Zaken.

Sheetrit is niet de eerste Israëlische politicus die het koninkrijk van de ”leider der gelovigen” openlijk bezoekt, in 2009 was het Tzipi Livni die het koninkrijk van Mohamed VI bezocht en een cadeau zou hebben gehad van zijn toenmalige vrouw Salma Bennani.

De regerende Allawieten hebben altijd al een goede band gehad met Israël. Een voormalig lid van de Mossad zei in een documentaire dat de Israëlische inlichtingendiensten het op zich namen om Hassan II te beschermen tegen liquidaties. Opvallend is dat het regime, dat goede banden onderhoudt met Israël en Israëlische software gebruikt om activisten te hacken, haar media gebruikt om haar tegenstanders af te beelden als collaborateurs in dienst van Israël. Met name de Amazigh activisten, die zich verzetten tegen het racistisch beleid van Rabat, zijn het doelwit van deze Marokkaanse propaganda.

Lees ook: Marokko onderhoudt hechte banden met extreem rechts in Europa

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.