Voorzitter Europees Parlement nodigt Zafzafi uit

De voorzitter van het Europees Parlement, Antonio Tajani, heeft een uitnodiging gestuurd naar de ouders van de Riffijnse activist Nasser Zafzafi. In de brief nodigt het hoofd van het Europees Parlement de familie Zafzafi uit voor de uitreiking van de Sakharovprijs. Antonio Tajani schreef ook dat het Europees Parlement achter de vrijlating van Nasser Zafzafi staat en zich wil inzetten voor het bevorderen van waardigheid, gelijkheid en sociale rechtvaardigheid in Arif.

Eerdere pogingen van Marokko om te voorkomen dat de familie Zafzafi niet wordt uitgenodigd zijn hiermee mislukt. ”De brief van de voorzitter van het Europees Parlement zal een boost geven aan het moraal van Nasser Zafzafi en zijn mede-activisten in de Oukkacha-gevangenis. Vooral na de start van de zittingen van het hoger beroep eergisteren”, aldus een lid van de Riffijnse lobbygroep Werkgroep Sakharov Nasser.

Hieronder een vertaling en samenvatting van de uitnodiging van de heer Antonio Tajani:

Geachte mevrouw en meneer Zefzafi,
Het is een eer en groot genoegen u mee te delen dat uw zoon, Nasser Zefzafi, finalist was van de Sakharov-prijs van 2018 voor de vrijheid van gedachte dat uitgereikt wordt door het Europees parlement.
Wij willen hem eren, evenals de Riffijnse volksbeweging die strijdt tegen corruptie, repressie en machtsmisbruik. Wij ondersteunen ten zeerste de vrijlating van jullie zoon.
Door u uit te nodigen voor deze plechtige ceremonie, wil het Europees Parlement de oproep van Nasser om waardigheid, gelijkheid en sociale rechtvaardigheid in de Riffijnse regio te bevorderen, eren en zich daarvoor inzetten.

Hoogachtend,

Antonio Tajani

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.