Vriendin gedood na ruzie om geannuleerde vakantie naar Marokko

Een 60-jarige Engelse vrouw overleed na een dodelijke val van een trap. De vrouw werd geduwd door haar 56-jarige vriendin na een ruzie om een geannuleerd vakantie naar Marrakech, meldde The Sun gisteren.

De 56-jarige Rosalind Gray kreeg ruzie met haar voormalige vriendin Linda Rainey nadat hun vakantie werd geannuleerd door verwarring in het vluchtschema. Het voorval gebeurde in de zomer van vorig jaar, meldt The Sun.

Winkelier Gray was naar verluidt £ 200 verschuldigd aan grootmoeder Rainey en hun vriendschap leed eronder. De twee vrouwen wisselden berichten uit waarin Linda Rainey haar geld terug vroeg en Gray haar een “smerige oude trol” noemde.

Ze zouden opnieuw ruzie hebben gemaakt toen ze elkaar onverwachts tegenkwamen in het huis van wederzijdse vriend Adrian Lawrence, 54, in Great Yarmouth, Norfolk. Aanklager Andrew Jackson zei: “Dat argument eindigde toen Gray Linda Rainey in de borst duwde terwijl ze bovenaan de trap stond.” Hij zei dat ze achteruit vloog en met een dodelijk hersenletsel onderaan de trap van de flat landde, aldus The Sun.

De moeder van vijf stierf twee dagen later, op 7 augustus vorig jaar. Gray, uit Great Yarmouth, en Lawrence wilden doen alsof haar dood een ongeluk was en probeerden een getuige, Emma Walker, die op dat moment in de flat was het zwijgen op te leggen.

Het paar had de getuige Emma verteld zich in een andere kamer te verstoppen toen ambulancepersoneel arriveerde om het slachtoffer Rainey te behandelen omdat ze “niet te vertrouwen was om stil te blijven”. Maar mevrouw Walker sprak drie dagen na de dood van Rainey op 10 augustus met de politie en onthulde wat er was gebeurd.

Gray werd vrijgesproken van moord nadat ze de aanklacht had ontkend, maar een jury had donderdag minder dan twee uur nodig om haar schuldig te verklaren aan doodslag. De uitspraak vindt volgende maand september plaats.