Vrouw beviel buiten gesloten ziekenpost, baby overleden (video)

De vrouw arriveert bij de ziekenpost van Bab Berred

Een zwangere vrouw werd deze week naar de ziekenpost in Sebt Tamrout, provincie Chaouen, gebracht om te bevallen. Aangekomen bij de ziekenpost ontdekten ze dat het gebouw, speciaal gebouwd voor zwangere vrouwen, gesloten was.

De zwangere vrouw was genoodzaakt te bevallen in de Dacia waarin ze kwamen. De bevalling vond plaats in zeer koude temperaturen en zonder enige medische bijstand.

De baby overleefde deze omstandigheden niet en overleed. Daarnaast liep het leven van de moeder gevaar en de familie reed haar naar de ziekenpost in Bab Berred.

De familie kreeg ruzie met het medisch personeel van Bab Berred. Na ingreep van de lokale bevolking werd de moeder alsnog geholpen. De navelstreng van haar dode baby werd afgesneden en zij werd opgenomen.

Familieleden van de vrouw gingen naar Tamrout waar ze de lokale autoriteiten vroegen waarom er geen verplegers zijn in het gebied en waarom de ziekenpost gesloten is. In plaats van een antwoord en excuses te krijgen werden de familieleden uitgescholden en uit de ‘qiyada’ (het gemeentehuis) gezet.

Het is niet de eerste keer dat gesloten ziekenposten levens eisen in dit gebied. Twee weken geleden bloedde een ober dood omdat de ziekenpost van Ikaouen, provincie Al Hoceima, gesloten was.

Een ooggetuige doet zijn verhaal

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.