Vrouw op afschuwelijke manier verkracht en gedood in Marokko

Sinds maandag circuleert een video onder de Marokkaanse gebruikers van social media waarop te zien is hoe een vrouw wordt gemarteld en verkracht. De vrouw werd later achtergelaten op straat en overleed aan haar verwondingen.

De video heeft de Marokkanen geschokt en reageren woedend op de toenemende verkrachting en geweld in het land. Onder de druk van de social media is de Marokkaanse politie gisteren met een verklaring naar buiten gekomen.

Volgens de politie gaat het om een zaak dat bekend is bij de politie. De vrouw, die te zien is op de video, werd op 8 juni jl. gevonden op een straat in de oude stad van Rabat. Het slachtoffer overleed drie dagen later aan haar verwondingen.

De politie had een onderzoek gestart en de dader gearresteerd. Nu deze video is opgedoken zegt de politie een nieuw onderzoek te starten naar de betrokkenen bij deze misdaad en om de identiteit van de filmer achter te halen.

In de video is te zien hoe de vrouw naakt op een bed ligt, met verschillende verwondingen op haar lichaam, terwijl de moordenaar haar met een grote glazen fles verkracht. De vrouw smeekt hem te stoppen en roept hem bij naam: ”Khouya Abdelouahid 3afak!”. Nadat ze de hoop opgaf dat hij zou stoppen smeekte zij de filmer van de video om haar te helpen. De laatste antwoordde dat hij zijn best deed maar dat de verkrachter niet wilde luisteren.

Volgens verschillende berichten op social media is dit het verhaal van het slachtoffer: ”Het slachtoffer, Hanan, zou 27 jaar oud zijn en een relatie hebben gehad met de dader die meerdere keren werd opgepakt door de politie. De moordenaar zou haar liefde voor hem hebben misbruikt om haar in de prostitutie dwingen te werken en haar pooier te worden. In de periode dat hij vastzat de laatste keer leerde de 27-jarige Hanan iemand anders kennen en besloot ze afstand te nemen van waar ze mee bezig was. Toen de pooier vrij kwam zou hij wraak hebben genomen omdat de slachtoffer niet meer voor hem wilde werken”. Dit verhaal hebben wij echter niet kunnen verifiëren.

Op social media reageren de burgers woedend op de verergerende situatie in het land. In de Marokkaanse kranten zijn er bijna dagelijks berichten te lezen over verkrachtingen, moorden en gewapende overvallen.

Ook de cijfers van de Verenigde Naties bevestigen de toename van misdaad in Marokko, aldus Hespress. Volgens Rachid Lamnasfi, een Marokkaanse expert in criminologie en psychologie wonend in Zweden, zijn er verschillende factoren die bijdragen aan de toename van criminaliteit in het land. De expert noemt onder meer de volgende zaken: Schooluitval, het falen van opeenvolgende regeringen om werkgelegenheid te creëren, het gedoogbeleid van de autoriteiten tegen drugsdealers, de zwakke veiligheidsdiensten en corruptie.

Lees ook: Na Hanan… Hayat verkracht en dodelijk verbrand in Fes en de politie ontkent verkrachting

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.