Vrouw opgepakt nadat ze sprak over de seksindustrie in Marrakesh

Foto uit het archief

Een vrouw uit Marrakesh heeft onlangs een video gepubliceerd waarin ze sprak over de seksindustrie in haar stad. De vrouw sprak in details over pooiers, adressen, mensenhandel en noemde voorbeelden van zulke praktijken.

De Marokkaanse politie heeft de vrouw opgespoord en samen met haar zoon gearresteerd. De zoon werd na verhoor tijdelijk vrijgelaten in afwachting van de rechtszaak. De moeder is in hechtenis geplaatst en wordt vervolgd voor ‘beledigen, laster en het schaden van instituten’. De pooiers die de vrouw opnoemde hebben zich aangesteld als de burgerlijke partij in de zaak.

Activisten zijn woedend op dit besluit en zeggen dat het regime hiermee de seksindustrie en de pooiers in bescherming neemt. Volgens de activisten had de politie een onderzoek moeten starten uitgaande van de informatie die de vrouw gaf. ‘Pas als het blijkt dat die informatie niet klopt hadden ze die vrouw moeten pakken’, aldus de activisten die toevoegen dat de vrouw slechts informatie gaf over criminele activiteiten in haar stad.

Het is niet de eerste keer dat Mohamed 6 en zijn regime beschuldigd worden van het beschermen van de seksindustrie. ‘Het niet arresteren of de onmiddellijke vrijlating van sekstoeristen uit de Golfstaten’ wordt vaak als bewijs gegeven. Evenals de gratie die Mohamed 6 verleende aan een Spaanse pedofiel die 11 Marokkaanse kinderen verkrachtte.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.