Vruchtbare dag voor de Riffijnse lobbygroep in het Europees Parlement

Leden van de Riffijnse lobbygroep, die Nasser Zafzafi heeft geloodst naar de finale van de Sakharovprijs, woonde vandaag de ‘ecr Africa Summit 2019’ bij. Het evenement dat vandaag plaats vond in het Europees parlement te Brussel werd georganiseerd door de fractie ECR, de derde grootste fractie die 74 parlementsleden uit 16 landen telt.

De leden van de lobbygroep hebben Arif vertegenwoordigd tijdens het evenement waar tientallen politici en activisten uit verschillende Afrikaanse landen aanwezig waren. In de wandelgangen wisselden de leden van de groep gesprekken met verschillende Afrikaanse en Europese uitgenodigden.

De Riffijnse activisten hadden ook een afspraak met de Franse Europarlementariërs Marie-Christine Vergiat van de fractie GUE/NGL. De leden van de Riffijnse lobbygroep hadden een uitgebreid en een vruchtbaar gesprek met de Franse politica. beide partijen bespraken de toekomstige stappen die de Riffijnse activisten hebben gepland.

Een van de leden van de Riffijnse lobbygroep verklaarde aan ArifNews dat er binnenkort een initiatief wordt gelanceerd en dat dat het hoofdonderwerp was van het gesprek met Marie-Christine Vergiat.

”Na een korte pauze in verband met de vakantie van de Europarlementariërs gaan wij er weer vol tegen aan en verschillende initiatieven starten om aandacht te vragen voor de Riffijnse zaak en tevens druk te zetten op Marokko”, aldus een van de leden die aanwezig was in het Europees Parlement.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.