VS doneert Pfizer vaccins en 2 miljoen dollar aan Marokko

Vertegenwoordigers VS ambassade schenken een lading Pfizer vaccins aan vertegenwoordigers m. Volksgezondheid Marokko

De Amerikaanse ambassade in Rabat zei dat het Allawitisch koninkrijk een donatie kreeg in de vorm van 850.590 Pfizer vaccins en 2 miljoen dollar in cash.

‘De donatie is bedoeld om de coronabestrijding in het koninkrijk van Mohamed 6 te versterken’, aldus de Amerikaanse ambassade en de spreekbuis van het regime Hespress.

Dezelfde website zegt dat de VS tot nu toe 19,88 miljoen dollar doneerde voor de strijd tegen Covid-19 in Marokko.

Daarnaast heeft het Amerikaanse leger meer dan 3,8 miljoen dollar geïnvesteerd om veldhospitalen op te zetten en laboratoria te ondersteunen.

Het is niet de eerste keer dat de Verenigde Staten vaccins doneren aan het koninkrijk van Mohamed 6. Afgelopen juli stuurde de VS ruim 300.000 Johnson & Johnson vaccins naar Marokko.

Mohamed 6 is een belangrijk cliënt van de Amerikaanse wapenindustrie in Afrika. Het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Handel (ITA) meldde begin dit jaar dat de verkoop van militair materieel aan Marokko in 2020 meer dan verdubbelde, van $ 4,01 miljard tot $ 8,5 miljard. De militaire uitgaven zullen voorlopig blijven groeien door de spanning tussen Rabat en de buurlanden. Wat ten koste gaat van essentiële sectoren zoals het onderwijs en volksgezondheid.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.