VS gaat helpen met restauratie ‘Amazigh piramide’

De Amerikaanse ambassade in Algiers kondigde de lancering aan van een project van $ 175.000 voor de restauratie van de Madghacen Mausoleum.

Volgens de Amerikaanse ambassade maakt het project deel uit een groter partnerschap met het Algerijnse ministerie van Cultuur en Kunst voor cultuurbehoud en antiplundering.

Madghacen , ook gespeld als Medracen of Medghassen, is een koninklijke mausoleum van de koningen van het Amazigh koninkrijk Numidia/Numidië. Het monument ligt in de buurt van de stad Batna in de Aures.

Volgens Ibn Khaldou werd het mausoleum vernoemd naar de Amazigh koning Madghis, voorouder van Zenata, Ait Ifran (Banu Ifran), Imgharen (Maghrawa), Ait Mrin (Meriniden), Ait Zian (Zianiden) en Ait Wattas (Wattasiden). Aan de hand van deze informatie is Madghis ook de voorouder van de Riffijnen in centraal en het oosten van Arif.

De elfde-eeuwse Andalusische historicus al-Bakri noemde het monument in zijn beschrijving van Noord-Afrika. Hij zegt dat Madghis de koning van het land was en dat in het verleden verschillende pogingen werden gedaan om het mausoleum te vernietigen. Al-Bakri sprak ook over de prachtige inscripties die de mausoleum sierden.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.