VS wil invoerrechten voor Marokkaanse fosfaat verhogen

Het Amerikaanse ministerie van Handel besloot de invoerrechten voor Marokkaanse fosfaat te verhogen om de eigen fosfaatindustrie te beschermen tegen de oneerlijke concurrentie.

De nieuwe invoerrechten zullen 19,97% bedragen, maar ze zullen pas worden toegepast na de definitieve beslissing van de ‘American International Trade Commission’.

Het Amerikaanse fosfaatbedrijf Mosaic diende een klacht in dat Marokkaanse en Russische fosfaatindustrie in hun land van herkomst subsidie ​​kregen. Het voerde aan dat deze subsidies de Amerikaanse fosfaatproducten onconcurrerend maakten.

In reactie op het Amerikaanse besluit kondigde het Marokkaanse staatsbedrijf ‘Office Chérifien des Phosphates’ (OCP) aan dat het zal blijven benadrukken dat er geen enkele grondslag is om de invoerrechten van de Marokkaanse fosfaat te verhogen.

OCP benadrukte in een communiqué dat het “zal blijven samenwerken met alle autoriteiten en zich sterk zal blijven inzetten als een vooraanstaande en innovatieve partner voor Amerikaanse boeren.”

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.