Vuurbal boven Arif gefilmd vanuit Andalusië (video)

Dankzij het SMART-project, van het Instituut voor Astrofysica van Andalusië (IAA-CSIC), is dit weekend een vuurbal boven Arif gedetecteerd en gefilmd. De vuurbal werd ook door gewone burgers in Andalusië gezien.

Volgens de hoofdonderzoeker van het SMART-project, José María Madiedo, van het Instituut voor Astrofysica van Andalusië (IAA-CSIC), werd de vuurbal deze vrijdag om 23:12 uur opgenomen.

Het fenomeen deed zich voor toen een rots loskwam van een asteroïde en de atmosfeer van de aarde binnendrong met een snelheid van 36.000 kilometer per uur.

De hoge temperatuur die het gesteente bereikte bij het binnendringen van de atmosfeer genereerde een vuurbal die begon op een hoogte van ongeveer 81 kilometer boven het zuidwesten van provincie Taza.

Van daaruit rukte de vuurbal op in noordwestelijke richting en verdween uit het gezichtsveld van de camera’s toen het op een hoogte van ongeveer 40 kilometer was.

De vuurbal werd ook gezien vanuit andere provincies. Veel inwoners van de naburige provincie Al Hoceima lieten op Facebook weten een vuurbal te hebben gezien in de lucht. Ooggetuigen uit Taza zeiden dat de vuurbal verdween en op hetzelfde moment dat ze een enorme explosie hoorden.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.