Waar is Mohamed 6?: de brandende vraag van velen

De laatste weken en dagen gonst het van de geruchten over het welzijn van de Marokkaanse koning. Veel mensen vragen zich steeds meer af: waar is M6 gebleven? Al maanden is hij niet meer in het openbaar verschenen, terwijl hij de baas is over alles en iedereen in het land.

Dit nieuws krijgt vandaag op de dag van het Offerfeest in Marokko extra aandacht en lading op sociale media. Hoewel de Marokkaanse monarch vluchtig verscheen bij het Eid-gebed in een paleis en tijdens het offeren van een lam, plaatsen sommige critici van het Marokkaanse regime vraagtekens bij de echtheid van de religieuze verrichtingen van M6, die rechtstreeks uitgezonden werden door de Marokkaanse staatsmedia.

De populaire youtuber Fos7a, die bekend staat om zijn grondige onderzoekswerk, toonde aan dat de uitzending van de Marokkaanse tv niet live was. Volgens Fos7a werd een fragment uit de beelden -toen de Marokkaanse koning het offer ging slachten- eruit geknipt. Opmerkelijk voor een live verslag.

Ook de voormalig kampioen kickboksen Zakaria Moumni, gemarteld in Marokko en nu in Canada erkend als vluchteling, is resoluut in het idee dat M6 bewust buiten de media wordt gehouden. Zakaria Moumni suggereert dat M6 al geruime tijd in comateuze toestand in een Parijs ziekenhuis ligt. Hij baseert zich op bronnen van dichtbij de Makhzen.

Wat niet helpt om de groeiende geruchten tegen te spreken zijn de gemonteerde beelden die de Marokkaanse inlichtingendiensten de laatste tijd vaker verspreidt. Kennelijk dit als reactie op de aanhoudende kritiek. Een dubieus voorbeeld is een moment waarop M6 te zien zou zijn, winkelend in een shopping mall in Parijs begin deze maand.

Dounia Filali, een fervente criticaster van de Makhzen, kwam er echter achter dat de getoonde beelden niet overeenkomen met het moment van de opname.

Dounia Filali bezocht hoogstpersoonlijk het winkelcentrum en ontdekte dat een decoratie zichtbaar in de beelden van de Makhzen reportage, niet te bespeuren is in het Parijse winkelcentrum. Een beveiliger bevestigde haar observatie en gaf aan dat de desbetreffende decoratie sinds eind mei is weggehaald.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.