‘Waarschuwingsschoten’ en traangas om bestorming Melilla te voorkomen

Honderden migranten, voornamelijk uit de sub-Sahara, probeerden vanochtend de hekken die Melilla afscheiden van Ait Nsar te bestormen.

Marokkaanse repressietroepen grepen in en gebruikten waarschuwingsschoten en traangas om de bestorming te voorkomen, schrijft de spreekbuis van het regime Nadorcity. De repressietroepen arresteerden ook ongeveer 200 migranten die overhandigd werden aan de veiligheidsdiensten.

Het Spaanse persbureau EFE meldt dat ook de Guardia Civil in actie kwam aan de andere kant van het hek. Volgens de Spaanse media voorkwam de Guardia Civil de bestorming van Melilla door ongeveer 100 migranten.

Rabat gebruikte eerder dit jaar duizenden migranten om Ceuta te bestormen na ruzie met Madrid. Het Allawitisch Koninkrijk liet toen weten dat Rabat niet meer ”de douanier van de EU wil spelen”. De toon van Rabat veranderde echter na de resolutie van het Europees Parlement over de schending van het VN-Verdrag voor de rechten van het kind en het inzetten van minderjarigen door de Marokkaanse autoriteiten in de migratiecrisis in Ceuta.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.