Waterschaarste in Marokko doet ezelprijzen dalen tot €10

De gouverneur van de regio Marrakesh-Safi heeft deze week maatregelen genomen om het waterverbruik in de prefectuur Marrakesh te verminderen. De besluiten zijn nodig omdat het gebied kampt met waterschaarste.

Door de nieuwe maatregelen mogen burgers geen auto’s wassen op straat. Het wassen van de gevels en straten zijn ook verboden. Daarnaast werd de besproeiing van velden en openbare en particuliere tuinen verboden. Ook mogen particuliere en publieke zwembaden maar 1 keer gevuld worden in het jaar.

De gouverneur heeft ook de ambtenaren en bedrijven in de industriële en toerismesector opgedragen onderzoeken uit te voeren om het waterverbruik te verminderen. Deze instellingen en bedrijven krijgen tot juni dit jaar om met een nieuw plan te komen dat het waterverbruik moet verminderen.

In Doukkala heeft de waterschaarste geleid tot het explosief stijgen van veevoer. Fokkers zijn daarom gedwongen hun vee te verkopen met verlies om de kosten te verminderen.

De Marokkaanse krant Assabah meldt dat de prijs van een goede paard is gedaald van +/- 10.000 euro tot +/- 1.000 euro. De prijs voor een ezel ging van +/- 300 euro naar +/- 10 euro, schrijft de krant.

Lees ook:

Moulouya-rivier bereikt zee niet meer door droogte en overexploitatie

Kritiek op de inefficiëntie en ongelijkheid van het Marokkaanse waterbeheerbeleid

Marokko wil water verplaatsen van Arif naar het zuiden

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.