Weg tussen Al Hoceima en Kassita gedeeltelijk afgesloten door gevallen rotsblokken

Afgelopen nacht werd het verkeer tussen de provincie Al Hoceima en de provincie Driouch verstoord door vallende rotsblokken in Bouɛirma.

De gevallen rotsblokken hebben de weg tussen Ait Bouayach en Kassita gedeeltelijk afgesloten. Voertuigen uit Al Hoceima moeten om de rotsen heen rijden om de weg te kunnen vervolgen richting Kassita en Midar, melden lokale media waaronder Dalil Rif.

Het is niet de eerste keer dat deze weg afgesloten wordt door vallende rotsen. Inwoners van dit gebied hebben de autoriteiten meerdere keren gevraagd om een duurzame oplossing te vinden voor het probleem dat het leven van de weggebruikers bedreigt.

De verbreding van de weg tussen Al Hoceima en Taza werd in 2010 gelanceerd door Mohamed VI. 11 jaar later is het project nog steeds niet af, terwijl sommige delen van de weg alweer zijn afgebrokkeld. Politici, media en burgers zeggen dat er gesjoemeld wordt met het budget van honderden miljoenen dirhams. Minstens twee van de bedrijven die een deel van de wegverbreding kregen zijn eigendommen van PAM-leden, de belangenbehartigers van het Marokkaanse regime in Arif.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.