Weggetje opgeknapt en eten in overvloed bij de begrafenis Ihattaren senior

Foto's: Hespress & Ahmed Amenchar

Het Marokkaanse regime heeft het overlijden van Ihattaren senior gebruikt om de Riffijns-Nederlandse speler Mohamed Amine Ihattaren proberen te imponeren.

Arif News sprak met een inwoner van de streek waar Ihattaren senior begraven werd. De inwoner zei dat het weggetje in Tadkant opgeknapt werd (verruimd en kuilen gevuld) om het begaanbaar te maken voor de auto’s van de Marokkaanse functionarissen die dit vergeten dorp voor het eerst bezoeken.

Twee vrachtwagens van een traiteur uit Casablanca arriveerden een dag voor de begrafenis in het dorpje in Ibaqqoyen. De traiteur Rahal, die onderscheiden werd door Mohamed VI, heeft vaker opdrachten gekregen van het Marokkaanse regime.
Onze contactpersoon, die bij de begrafenis was, zei tegen Arif News: ”Er zijn hier gratis vleesgerechten in overvloed, dit is erg overdreven!”.

De begrafenis werd bijgewoond door het hoofd van de Marokkaanse voetbalbond Fouzi Lekjaa, de gouverneur van de gemilitariseerde provincie Al Hoceima, Farid Chourak, en andere lokale vertegenwoordigers van het regime. Ook de voetbalclub Chabab Rif Al Hoceima, die in diepe financiële en bestuurlijke problemen zit en dit jaar in de tweede divisie speelt na degradatie, was aanwezig. De bus van de club arriveerde in het dorp met de voltallige selectie en technische staf.

De Marokkaanse media meldden dat de Marokkaanse voetbalbond het lichaam van Ihattaren senior naar Arif haalde op haar kosten. Lekjaa zou de Marokkaanse ambassadeur in Nederland hebben gebeld om te vragen het proces van het terugbrengen van het lichaam van Ihattaren senior te vergemakkelijken, aldus Goud.ma. Hespress meldt ook dat de voetbalbond een delegatie naar het huis van Ihattaren in Utrecht had gestuurd om de familie te condoleren, de delegatie bestond uit Aziz Bouderbala, Noureddine Naybet en Tarik Nejm.

Het regimegezinde nieuwssite vervolgde met: ”De speler Ihattaren is een van de beste getalenteerde spelers op het Europese continent, en een eersteklas ster in de Nederlandse competitie, waardoor een conflict is ontstaan tussen de Marokkaanse en de Nederlandse voetbalbond om de diensten van de speler te winnen”.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.