Wereldbank leent Casablanca 100 miljoen dollar

Verwacht wordt dat de International finance Corporation (IFC), dat onderdeel uitmaakt van de World Bank Group, binnenkort een nieuwe lening voor de regio Casablanca-Settat zal goedkeuren. De nieuwe lening is ter waarde van 100 miljoen dollar, ruim 1 miljard dirham.

Volgens het regimegezinde nieuwssite Hespress is dat geld bedoeld voor de financiering van twee infrastructuurprojecten. Het eerste project betreft de uitbreiding van het tramnetwerk in de stad Casablanca en het tweede project betreft de versterking van de provinciale wegen in de afgelegen gebieden van de regio.

De IFC zal de autoriteiten van de regio Casablanca-Settat ook ondersteunen met advies.

Vandaag werd ook bekend dat het regime 20 miljoen euro subsidie heeft gekregen van Europa om ”energie-efficiëntiemaatregelen te integreren in 12.000 te bouwen huizen”. Het geld komt van de regeringen van Duitsland, Denemarken, Verenigd Koninkrijk en de Europese Commissie.

Het regime had een verzoek ingediend om te profiteren van deze subsidies. Een bedrag van 74 miljoen euro werd verdeeld over Marokko, Honduras, Jordanië, Madagaskar en Mongolië, aldus Hespress.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.