Wereldbank leent Marokko 250 miljoen dollar

De Wereldbank heeft vorige week een lening van 250 miljoen dollar goedgekeurd aan het Marokkaanse regime ter ondersteuning van het project ‘Green Generation Strategy’. Een initiatief gelanceerd door Mohamed VI om de landbouw in zijn koninkrijk te ontwikkelen. Het project is een vervanger van een eerder gefaald project genaamd ‘Maroc Vert’.

De Wereldbank zegt dat de lening is goedgekeurd ’ter ondersteuning van Green Generation Strategy van de landbouwsector in Marokko, als onderdeel van een gezamenlijke operatie met het Franse Ontwikkelingsagentschap (AFD)’. De Wereldbank voegt eraan toe dat het project bedoeld is om landbouw meer lonend te maken.

De verklaring zegt dat ‘hoewel de landbouw de belangrijkste bron van banen is in Marokko, met bijna 38% van het totaal, de plattelandsbevolking van het land 79,4% van de armen telt. Om jongeren in de landbouw te brengen, financiert het programma ondernemerschap en opleidingsprogramma’s die gericht zijn op jongeren op het platteland, inclusief vrouwen, en tracht het particuliere investeringen in de agrovoedingssector aan te trekken door regelgevende en financieringsbarrières op te heffen om het creëren van banen te stimuleren’.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.