Wereldbank: Marokko krijgt nieuwe lening van $450 miljoen

De Wereldbank heeft deze week een lening van 450 miljoen dollar aan het Marokkaanse regime goedgekeurd. Volgens de officiële berichtgeving zal de lening gebruikt worden ”ter ondersteuning van de langetermijnstrategie van Marokko om het menselijk kapitaal te versterken”.

“In Marokko zal een kind dat vandaag wordt geboren slechts 50% van zijn ontwikkelingspotentieel en productiviteit bereiken op 18-jarige leeftijd. Het toekomstige sociale en economische traject van Marokko wordt bepaald door het verbeteren van zijn vermogen om de vooruitgang bij de maak van menselijk kapitaal en de rechtvaardige verdeling ervan te versnellen”, zei Jesko Hentschel, directeur van Wereldbank in Noord-Afrika. ‘De nieuwe lening moet daarin verandering brengen’, voegde Jesko Hentschel aan toe.

Of dit geld ten goede zal komen van de kinderen is zeer de vraag. De lening komt slechts dagen nadat Mohamed 6 zijn arme onderdanen, waarvan honderden kinderen, de Spaanse Ceuta liet bestormen om druk uit te oefenen op Madrid.

Het regime van Mohamed 6 is de afgelopen jaren afhankelijker geworden van buitenlandse leningen en donaties. Vorig jaar werd de Marokkaanse wet aangepast om grenzeloos leningen af te sluiten. Gevreesd wordt dat deze leningen de ontwikkeling van de kinderen juist zullen belemmeren. De vele miljarden die het regime van Mohamed 6 leent zullen namelijk betaald worden door de komende generaties.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.