Wetsvoorstel maakt het RAM mogelijk om geannuleerde vliegtickets niet te vergoeden!

De Marokkaanse minister van Toerisme heeft maandag een wetsvoorstel ingediend om toerismebedrijven en luchtvaartmaatschappijen, waaronder Royal Air Maroc, in staat te stellen de geannuleerde diensten wegens het coronavirus niet langer te vergoeden, melden verschillende media waaronder Bladi.

Het wetsvoorstel dat aan een parlementaire commissie is voorgelegd, heeft betrekking op reisreserveringen, toeristenverblijven en luchtvervoer dat tussen 1 maart 2020 en 30 september 2020 is geannuleerd vanwege de coronacrisis. Het wetsvoorstel alternatieve uitkeringen is eind april door de regering aangenomen en moet nog ter goedkeuring aan het parlement worden voorgelegd. Het doel is om toerismebedrijven en luchtvaartmaatschappijen te redden van een faillissement door hen in staat te stellen een gelijkwaardige dienst aan te bieden, in plaats van terugbetaling.

Volgens Al Araby mogen de bedrijven, waaronder Royal Air Maroc, het geld van geannuleerde reserveringen voor een periode van 15 maanden houden. De maatregel zou zijn genomen om de bedrijven van faillissement te redden en de harde valuta in Marokko te houden.

De voorzitter van Royal Air Maroc, Abdelhamid Addou, maakte vandaag bekend dat het staatsbedrijf dagelijks 50 miljoen dirham verliest aan transacties, na de daling van het luchtverkeer in maart met 60 procent en 100 procent in april.

Abdelhamid Addou zei dat het moeilijk is om de salarissen van werknemers in de maand juni te betalen, wat aangeeft dat het bedrijf deze maand haar toevlucht zal nemen tot door de staat gegarandeerde leningen om de salarissen te kunnen uitbetalen. De voorzitter zei ook dat de directie bezig is met een plan om het bedrijf te redden van faillissement.

Addou benadrukte dat het bedrijf minstens drie jaar nodig heeft om zich te herstellen van de verliezen die het heeft geleden en terug te keren naar het niveau van 2019. De voorzitter zei dat de weg naar herstel moeilijk en lang zal zijn en dat er offers moeten worden gebracht, meldt het regimegezinde Achkayen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.