`Woede na levend verbranden jong meisje in Marokko

Een jong meisje is gisteren omgekomen bij een brand in een huis in Sidi Allal El Bahraoui in de provincie Khemisset. Het meisje werd levend verbrand voor de ogen van haar moeder en andere dierbaren terwijl ze om hulp schreeuwde.

Buurtbewoners hebben de brandweer meerdere malen gebeld maar de laatsten wilden niet in actie komen. Een ooggetuige zegt dat een groep buurtbewoners naar de brandweerkazerne gingen waar ze de brandweermannen vonden aan het kaarten in de tuin.

Onder druk van de burgers rukte de brandweer uit, maar ze moesten zich eerst aankleden en voorbereiden, wat weer kostbare tijd heeft gekost. Eenmaal aangekomen bij het brandend huis was het al te laat en het meisje was al levend verbrand. De buurtbewoners waren verbaasd over hoe slecht uitgerust de brandweer was.

De ooggetuigen die het huis hebben zien branden zeggen dat de brandweer verantwoordelijk is voor de dood van het meisje. De lokale autoriteiten in Khemisset hebben echter gereageerd en ontkend verantwoordelijk te zijn voor de dood van het jong meisje Hiba. Volgens de verklaring rukte de brandweer direct uit nadat het een melding kreeg. Wat geheel tegenstrijdig is met de verklaringen van de ooggetuigen.

De brand zou zijn veroorzaakt door een namaakoplader. Op social media reageren de burgers woedend over de dood van het meisje Hiba en plaatsen foto’s van waterkanonnen van repressietroepen die betogers verjagen om die vervolgens te vergelijken met de brandweer die amper middelen hebben.

 

Video bevat schokkende beelden 

 

Ooggetuigen zeggen dat de brandweer verantwoordelijk is voor de dood van het meisje