Wordt Jebha de nieuwe vakantiebestemming van Mohamed 6?

”Wordt Jebha de nieuwe vakantiebestemming van Mohamed 6?”, deze vraag houdt veel inwoners van dit stadje bezig deze dagen.

De staatshoofd arriveerde woensdag samen met de Qataresen in het stadje dat veel heeft van Alhoceima. Sinds drie dagen geleden ondergaat de stad een grote metamorfose. Wegen worden geasfalteerd, stoepranden worden geverfd en bomen geplant.  In de stad zijn ook veel vreemden gearriveerd, agenten in burger die de inwoners in de gaten omwille de veiligheid van Mohamed 6.

Een inwoonster van de stad waarmee Arifnews in contact is zei dat de agenten in burger zich hebben verraden omdat ze door de telefoon spraken in Marsedar. In dit gebied is er geen bereik voor de normale telefoons, maar wel voor satelliettelefoons die de agenten gebruiken.
De contactpersoon zegt ook dat de kleine strandjes in het gebied, die normaal gesproken leeg zijn, gisteren vol waren met vreemden (agenten in burger). Terwijl de Amsterdamse op een van die stranden was, zag ze een groep jetski’s langs varen. Toen ze haar camera pakte en begon te filmen, kwam een van die agenten in burger haar vragen niet te filmen en verzocht haar de video te verwijderen.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.