Wraak op willekeurige Riffijnen na protesten in Imzouren

Na de protesten van de Riffijnse volksbeweging in Tamassint op 2 februari en in Imzouren op 3 februari heeft het Marokkaanse regime tientallen inwoners van de streek, waaronder kinderen, opgepakt en gemarteld.

Het aantal slachtoffers van het Marokkaanse geweld en de arrestaties is nog steeds niet duidelijk, omdat neutrale organisaties en journalisten de toegang wordt verboden tot de Riffijnse provincie die vanaf 1958 tot een militaire zone werd verklaard door een koninklijk decreet.

In dit kader werd vandaag weer een Riffijn veroordeeld tot drie jaar celstraf. Het gaat om een inwoner van de streek met de naam Mourad Ourahou. Betrouwbare bronnen en familiebronnen hebben Arif News gemeld dat de Marokkaanse repressietroepen, kort na de protesten, het huis van de familie van Mourad binnenvielen om hem te arresteren. De Riffijn was op dat moment niet thuis, waarna hij afgelopen maandag vluchtte naar Tanger om daar te onderduiken, zoals vele andere Riffijnen.

Afgelopen vrijdag werd Mourad echter opgepakt door de Marokkaanse autoriteiten. Op zaterdag werd hij verplaatst naar Al Hoceima waar hij verhoord werd, op zondag werd hij in huis van bewaring gesteld en vandaag verscheen hij voor de rechter die hem veroordeelde tot 3 jaar celstraf.

Het rare aan dit allemaal is dat Mourad Ourahou niet eens deelnam aan de protesten die begin deze maand plaats vonden. De Riffijn was eerder opgepakt en veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de Riffijnse volksbeweging.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.