Zefzafi en andere gevangenen gemarteld en in isoleercellen gestopt!

Vandaag heeft de Marokkaanse gevangenisdirectie bekend gemaakt dat ze de Riffijnse politieke gevangenen in de gevangenis Ras Lma in Fes heeft ”bestraft”. Volgens het regime zijn zes Riffijnse gevangenen in isoleercellen geplaatst voor een periode van 45 dagen. Gedurende deze periode mogen de Riffijnen ook niet bellen naar hun familieleden noch bezoek ontvangen.

Het regime zegt de Riffijnen te bestraffen voor het uitlekken van een audio van het kopstuk van de Riffijnse volksbeweging Nasser Zefzafi. In de audio, die bijna anderhalf uur duurt, spreekt Nasser Zefzafi over verschillende zaken waaronder de marteling bij zijn arrestatie in 2017. De Riffijnse activist zei dat de Marokkaanse repressietroepen over zijn lichaam urineerden, hun geslachtsdelen tegen zijn gezicht wreven en een knuppel in zijn achterwerk stopten. Nasser Zefzafi zei ook dat de racistische repressietroepen hem ook uitscholden voor ”awbach” (tuig) en ”wlad spanyol”(bastaards van Spanjaarden), deze scheldwoorden worden gebruikt door racistische Marokkanen als synoniemen voor de Riffijnen. De racisten riepen ook ”leve de koning” terwijl ze hem martelden en dwongen Zefzafi om ”leve de koning” te roepen.

De vader van Nasser Zefzafi en de zus van Mohamed Haki hebben vandaag gemeld dat hun dierbaren geslagen werden na het uitlekken van de video. De vader van Nasser zegt dat de marteling nog steeds gaande is sinds de dag dat de audio verspreid werd. De zus van Mohamed Haki meldt dat haar broer voor heel even kon bellen en gezegd heeft dat heel zijn lichaam pijn doet van de marteling en dat hij in hongerstaking is gegaan. De families zijn enorm bezorgd over het lot van hun dierbaren en roepen iedereen op om in te grijpen en de marteling van de politieke gevangenen te stoppen.

De gevangenisdirectie meldde in haar verklaring dat de Riffijnse politieke gevangenen in Ras Lma verspreid werden over verschillende gevangenissen. Volgens verschillende bronnen gaat het om Nabil Ahamjik (verplaatst naar Tifelt), Mohamed Haki (naar Tolal 2 in Meknes) en Wassim El Boustati (naar Ain Aicha in Taounate). Nasser zefzafi, Zakaria Adahchour en Samir Ighid blijven in de gevangenis Ras Lma in Fes.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.