Zefzafi reageert op controverse rondom de audio van zijn vader

Nabil Ahamjik & Nasser Zefzafi

Ahmed Zefzafi heeft vandaag een bericht gepubliceerd namens zijn zoon Nasser Zefzafi die een gevangenisstraf van 20 jaar uitzit.

Het bericht lijkt een reactie te zijn op de controverse rondom de audio waarin de ouders van Nasser denigrerend spraken over de moeder van Nabil Ahamjik, een andere Riffijnse politieke gevangene die ook 20 jaar gevangenisstraf uitzit.

De audio bevestigde ook de band tussen Ahmed Zefzafi en Farid Aouled Lahcen die een zeer slechte reputatie heeft onder de Riffijnen in het binnen- en buitenland. Vele ex-politieke gevangenen namen al afstand van Farid Aouled Lahcen en getuigden dat zijn naam in de meeste dossiers van de Riffijnse politieke gevangenen voorkwam. Farid werd ook veroordeeld voor gesjoemel met subsidies bedoeld voor anti-radicaliseringsprojecten.

Het was dan geen wonder dat de Riffijnen Ahmed en zijn zoon opriepen om zich te distantiëren van Farid Aouled Lahcen. Dit om de symboliek en legitimiteit van Nasser Zefzafi als kopstuk van de volksbeweging niet te beschadigen, maar ook om de eenheid van de massa’s te behouden door dezelfde afstand te houden van alle Riffijnse groepen. Vooral omdat zij in het verleden met berichten naar buiten kwamen waarin zij afstand deden van activisten die zich links noemen en anderen die zich republikeins noemen.

Hieronder het bericht van Nasser Zefzafi zoals gepubliceerd door Ahmed Zefzafi:

Ik heb de verantwoordelijkheid op me genomen als activist in de Riffijnse volksbeweging gedurende meer dan vier jaar, en ik heb er altijd naar gestreefd om mijn landsgenoten als een compacte structuur te zien, en niet zoals de vijanden van Arif ze willen. Maar mijn dromen zijn vervlogen en botsten met de strijd der onwetendheid die er niet zou zijn als sommigen niet geobsedeerd waren door leiderschap, roem en narcisme.

Arif heeft een historische kans gemist door het toedoen van sommige Riffijnen zelf, waardoor de vijand de gelegenheid kreeg om Arif op de loer te liggen, en in het licht van deze gecreëerde proxy-oorlog die de Riffijnen voeren en veranderden in gereedschap dat sloopt in plaats van opbouwt.

Vanwege het bovengenoemde, kondig ik aan de nationale en internationale publieke opinie aan dat ik ben teruggetreden van de enorme verantwoordelijkheid die het mij destijds werd opgelegd door de situatie en die goedgekeurd werd door de volksmassa’s, om de ruimte voor anderen over te laten, zodat ze misschien kunnen slagen in wat ik heb gefaald.

En voor ik afscheid neem, dank ik iedereen die mij heeft gesteund in de tegenslagen en rampen waaraan ik ben blootgesteld, degene die kostbare tranen over mij liet, degene die voor mijn vrijheid streed en wie mijn familie hielp in goede en slechte tijden.
Tot slot, voor mijn lieve ouders, buig ik voor u met eerbied en kus ik de grond waarop u loopt.

Succes allemaal

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.