Zefzafi weigerde gesprek met de moordenaar van Imad El Attabi

Nadat de Marokkaanse repressietroepen de Riffijnse betoger Imad El Attabi hebben doodgeschoten op 20 juli 2017 in Al Hoceima, wilde de Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit, aan tafel zitten met de Riffijnse leider Nasser Zefzafi om de woede onder de Riffijnen te doen verminderen.

Toen de gevangenisdirecteur Nasser Zefzafi liet weten dat de Marokkaanse minister hem wilden spreken (en mogelijk een deal sluiten in ruil voor het sussen van de Riffijnen) antwoordde de Riffijn met het volgende: ”Ik zal mijn hand niet ineen slaan met de hand die Imad El Attabi heeft vermoord! Vertel hem dat hij niet hoeft te komen en dat hij daar moet blijven!”

Dit heeft de ex-politieke gevangene Jamal Mona geplaatst op zijn Facebookaccount. Jamal heeft twee jaar vastgezeten, het merendeel daarvan in Oukkacha. De Riffijn werd zo’n tien dagen geleden weer opgepakt uit zijn huis en verhoord nadat hij de Riffijnse vlag droeg tijdens een demonstratie in Tamassint. Jamal moet 12 september voor de rechter verschijnen.

Na het barbaarse optreden van de Marokkaanse repressietroepen op 20 juli 2017 in Al Hoceima groeide de woede onder de Riffijnen jegens het regime enorm. Vooral nadat het nieuws van de moord op Imad El Attabi werd verspreid. Het Marokkaanse regime was opzoek naar bekende Riffijnen die bereid waren de massa’s te manipuleren en te sussen. Nasser Zefzafi sloeg het aanbod van het regime af, helaas waren er anderen die wel aan tafel hebben gezeten met het regime en de bevelen van Rabat uitvoerden.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.