Zelfmoordpoging leidt naar misbruik Marokkaanse vrouwen in Ivoorkust

Zelfmoordpoging van twee jonge Marokkaanse vrouwen in de hoofdstad van Ivoorkust leidde de autoriteiten naar een prostitutienetwerk. Deze organisatie wordt geleid door Libanezen en misbruikt vooral Marokkaanse vrouwen, aldus Alaoual.

Na de mislukte zelfmoord werden de twee jonge dames verhoord door de Ivoriaanse politie. De twee hebben bekend dat het prostitutienetwerk ook allerlei soorten drugs verkoopt. Daarnaast halen zij Marokkaanse vrouwen naar Ivoorkust om ze te laten prostitueren, vooral door buitenlanders die in dit Afrikaanse land verblijven.

De politie van Ivoorkust had eerder een Libanees gearresteerd voor het gijzelen van zes Marokkaanse meiden. De Libanees gebruikte de zes voor prostitutie en had de slachtoffers opgenomen tijdens de gemeenschap om ze onder druk te zetten.

De Marokkaanse krant Assabah, die dit nieuws naar buiten bracht, zegt dat de politie in Ivoorkust af en toe een operatie start tegen de prostitutienetwerken. De mensenhandelaars verplaatsen de Marokkaanse prostituees echter naar naburige landen tot de operatie afgelopen is.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.