Zeven doden vandaag in het ziekenhuis van Imzouren

Foto uit het archief

In de afgelopen 24 uur zijn zeven corona patiënten overleden in het ziekenhuis van Imzouren. Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid meldt ook dat er 71 nieuwe coronabesmettingen zijn geregistreerd in de hele provincie. Dit komt omdat er amper getest wordt in de provincie.
Het aantal corona doden buiten het ziekenhuis is onbekend omdat het niet geregistreerd wordt.

In de provincie Nador zijn 172 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd, in de provincie Driouch 42 gevallen. In beide provincies zijn geen coronadoden in het ziekenhuis geregistreerd.

Arif News kreeg informatie over drie van de zeven doden in Al Hoceima. Het gaat om een gepensioneerde leraar uit Ait Bouayach en twee moeders waarvan één uit Tamassint. Een 34-jarige moeder liet vijf kinderen achter en de andere liet vier kinderen achter.

Ondertussen blijven de handlangers van het Marokkaanse regime in de provincie de maatregelen schenden. Zo blijft een bar in de haven van Al Hoceima open tot in de ochtend omdat de eigenaar ervan een handlanger van het regime is. Lees ook over de schendingen van de criminele ambtenaar Khalid El Bachrioui.

Volgens de coronamaatregelen die het regime heeft ingevoerd is een verplaatsingsvergunning of een vaccinatiepaspoort nodig om van een provincie naar provincie te reizen. In de provincie Al Hoceima komen dagelijks passagiersbussen binnen die niet gecontroleerd worden.

Inwoners van de Riffijnse provincie hadden weken geleden gewaarschuwd voor de gevolgen van de ongecontroleerde stroom die aangemoedigd werd door de autoriteiten.

Lees ook: Ooggetuige beschrijft de schrijnende situatie in het ziekenhuis van Imzouren

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.