Zian: Makhzen gebruikt zedendelicten om aandacht af te leiden van diefstal grondstoffen

De advocaat en politicus Mohamed Zian zei gisteren dat de Makhzen ‘vrouwen en homoseksuelen’ gebruikt tegen critici die gevoelige onderwerpen aankaarten.

Zian noemde de journalisten Omar Radi en Solaiman Raissouni als voorbeeld. Beide kritische journalisten zijn berecht voor zedendelicten omdat zij onderwerpen als Pegasus hebben aangekaart.

Zian zei dat de Makhzen hetzelfde met hem doet om aandacht af te leiden van de diefstal van goud en zilver door MANAGEM, een bedrijf van de Koninklijke holding. De advocaat zei ook dat de inkomsten van het fosfaat verduisterd worden en dat het volk recht heeft op die inkomsten. Volgens hem gaat het om miljarden dirhams.

Mohamed Zian benadrukte dat hij niet zal stoppen ookal zetten ze 50 ‘danseressen’, 50 homoseksuelen en 50 geiten in. ”Waar is het goud van de mijnen van Tata? Waar is het zilver van Tinghir? Waar is het geld van het fosfaat?”, aldus Zian met een luide stem.

Mohamed Zian wordt onder meer vervolgd voor seksuele intimidatie door een Marokkaanse ”danseres” die in de Golfstaten woont. Isaac Charia, politieke aartsrivaal die zich afscheidde van de partij van Zian, vervolgt hem ook voor ‘verduistering van staatssubsidie bedoeld voor de politieke partij’.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.