Ziekenhuis Al Hoceima blijft slachtoffers eisen

De baby werd vandaag begraven

De erbarmelijke toestand van het ziekenhuis van Al Hoceima heeft deze week minstens twee levens geëist. Deze twee zaken wisten de Riffijnse publieke opinie en media te bereiken mede dankzij de inspanningen van familieleden van de slachtoffers en activisten.

Het eerste slachtoffer is een 26-jarige vrouw uit Thara Youssef. De vrouw werd woensdag geopereerd. De chirurg stelde de familie gerust en vertelde hen dat het om een makkelijke ingreep ging.

Drie uur na de operatie begon de gezondheidstoestand van de vrouw echter te verslechteren. In de avond wilden familieleden haar weer bezoeken maar kregen te horen dat ze in de operatiekamer ligt voor een tweede operatie omdat ze hartproblemen zou hebben. De volgende dag kreeg de familie te horen dat de vrouw overleed tijdens de operatie.

De familie zegt dat bevriende medewerkers van het ziekenhuis hebben toegegeven dat de vrouw overleed door inwendige bloeding als gevolg van de mislukte eerste operatie. De chirurg in kwestie ontkent dit echter.

Het tweede slachtoffer is een ongeboren baby die vandaag werd begraven. De zwangere moeder ging naar het ziekenhuis omwille een kleine zwelling in de been. De vrouw werd verteld dat ze geopereerd moest worden om het te verwijderen. De vrouw, 8 maanden zwanger, kreeg te horen dat de operatie geen invloed zal hebben op de foetus. De artsen vertelden haar dat ze plaatselijke verdoving zou krijgen.

De vrouw werd wakker na de operatie om erachter te komen dat haar hele lichaam werd verdoofd en dat ze haar baby kwijt is.

Lees ook: Patiënten Al Hoceima moeten wachten op nieuw ziekenhuis voor MRI-scanner

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.