Ziekenhuis Al Hoceima mag hulpgoederen niet aannemen

De Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) is een project gestart om ziekenhuizen in Rabat, Casablanca, Marrakech, Oujda, Khenifra, Taounat en Jerada te ondersteunen met medische middelen.

De lokale afdeling van AMDH in de provincie Al Hoceima nam ook het initiatief om medische middelen te doneren aan het ziekenhuis in de stad Al Hoceima. De vereniging nam contact op met de vertegenwoordiger van het ministerie van Volksgezondheid in Al Hoceima en de laatste verwelkomde het idee en zei dat het ziekenhuis lijdt aan tekort betreft de medische middelen.

AMDH sprak met de vertegenwoordiger van het ministerie af om de spullen afgelopen vrijdag te doneren. Toen de vereniging de vertegenwoordiger belde om de spullen af te geven nam hij in het begin niet op, later vertelde hij AMDH dat hij instructies van hogerop kreeg om de donatie te weigeren.

De voorzitter van de mensenrechtenvereniging zegt het programma om ziekenhuizen te ondersteunen onmiddellijk te stoppen omdat het niet kan dat ziekenhuizen in Marrakech, Casablanca en Rabat wel de hulp accepteren maar het in Al Hoceima niet mag terwijl het ziekenhuis deze spullen hard nodig heeft, aldus Achkayen.

 

Link naar de tweet

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.