Ziekenhuis beschuldigd van vervangen pasgeboren baby’s

Foto uit het archief

Het ‘Marokkaanse Netwerk voor de Verdediging van het Recht op Gezondheid en Leven’ heeft het Souissi-kinderziekenhuis beschuldigd van het door elkaar halen van pasgeboren baby’s waardoor de bevallen moeders niet hun eigen kind krijgen. Het ziekenhuis kwam direct met een verklaring waarin zij de beschuldigingen ontkent.

De vereniging zegt echter dat deze schandaal aan het licht kwam na een klacht van een moeder die de verkeerde baby kreeg. De vereniging zegt dat de moeder zeker wist dat haar baby geen overblijfselen van de placenta had. De moeder kreeg echter een baby die wel overblijfselen van een placenta had waardoor zij fel protesteerde.

Het ziekenhuis heeft, volgens de vereniging, direct contact opgenomen met drie andere moeders die op die dag naar huis vertrokken en verzocht terug te keren en hun baby’s mee te nemen. De baby’s bleven in het ziekenhuis totdat de overblijfselen van de placenta verdwenen waren om de protesterende moeder een willekeurige baby te geven. De andere baby’s werden ook willekeurig verdeeld over de andere moeders, aldus de verklaring van de vereniging.

De vereniging zegt dat dit de zoveelste schandaal is van het kinderziekenhuis in de hoofdstad Rabat. Dezelfde bron voegt er aan toe dat tientallen pasgeboren baby’s zijn overleden door de slechte zorg zonder dat een verantwoordelijke berecht wordt, aldus Hespress.

Het Rabat Kinderziekenhuis, verbonden aan het Ibn Sina Universitair Medisch Centrum ontkent alle beschuldigingen en zegt dat er fouten zijn gemaakt, noch dat er willekeurig baby’s werden gegeven aan verkeerde moeders en dat het ziekenhuis geen moeders heeft gebeld om terug te komen naar het ziekenhuis.

In april dit jaar zijn in 1 dag vier baby’s overleden in dit ziekenhuis als gevolg van stroomuitval.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.