Ziyech trekt kritiek op minister terug en de laatste spreekt over een complot

Screenshot van het bericht van Ziyech op Instagram voordat het verwijderd werd

Het ziet er naar uit dat Hakim Ziyech erachter is gekomen dat je figuren van het Marokkaanse regime niet zomaar kunt bekritiseren. De Nederlandse Riffijn heeft zijn kritiek op de Marokkaanse minister van Jeugd en Sport, Rachid Talbi Alami , teruggetrokken en zei in een nieuwe verklaring dat de kritiek het resultaat was van een ”miscommunicatie”, aldus het regimegezinde Hespress.

In een interview met de sportnieuwssite Kooora benadrukte de Marokkaanse minister meerdere malen dat er ”een plan/complot is tegen de nationale ploeg”. Volgens de minister zijn er mensen, die hij stoorzenders noemde, die Hakim Ziyech lieten weten dat hij een persconferentie organiseerde en hem aanviel.

Rachid Talbi Alami zegt dat de voetbalbond hem belde na zijn bericht op Instagram (zie screenshot), maar dat Hakim Ziyech niet wilde opnemen. Zijn zakenwaarnemer liet de bond echter weten dat Hakim Ziyech ”erin werd geluisd door de verkeerde informatie die hij kreeg”. De zakenwaarnemer beloofde ”de situatie recht te zetten en het bericht tegen de minister te verwijderen”, aldus Rachid Talbi tegen Kooora. Hij voegde er ook aan toe dat er mensen zijn die het Marokkaanse team wilden destabiliseren en daarin geslaagd zijn.

De minister van Jeugd en Sport zei dat er mensen zijn die Hakim Ziyech tegen hem opzetten en dat hij zijn reactie begrijpt na de belofte van zijn zakenwaarnemer om de situatie recht te zetten.

Rachid Talbi Alami die Hakim Ziyech verdedigde in het Marokkaanse parlement en beweerde dat het boze oog de oorzaak was waarom de speler de strafschop miste zei dat hij hem zal blijven verdedigen. ”Hakim Ziyech is een grote speler die Marokko boven Nederland koos, hij is onze zoon en wij waarderen zijn ‘national sense’/patriottisme”, aldus de minister.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.