Achraf el Yakhloufi: Wij zijn geplaatst met moordenaars en verkrachters en we zijn in hongerstaking!

In een telefoongesprek met zijn familie zei de Riffijnse gedetineerde Achraf El Yakhloufi dat hij verplaatst is naar Tanger en dat de Riffijnse politieke gevangenen verdeeld werden en geplaatst zijn samen met verslaafden, moordenaars en verkrachters.

Achraf zei dat ze in hongerstaking zijn en dat ze een dringende eis hebben, namelijk dat de Riffijnse politieke gevangenen samen worden gebracht in een afdeling. ”Als zij de eis niet inwilligen dan ga ik ook staken op water”, voegde Achraf eraan toe.

Toen Achraf de Marokkaanse staat verantwoordelijk stelde voor wat er gaat gebeuren als ze de eis van de politieke gevangenen niet inwilligen werd het gesprek afgebroken.

De meeste Riffijnse gedetineerden die van Oukkacha werden verplaatst naar verschillende gevangenissen zijn in hongerstaking gegaan omdat zij van elkaar werden geïsoleerd en ieder van hen geplaatst werd met criminelen. Ahmed Zefzafi maakte gisteren bekend dat zijn zoon Nasser Zefzafi een cel deelt met beruchte moordenaars. Gisteren werd ook bekend dat minstens drie Riffijnse gedetineerden naast hun hongerstaking ook geen water meer drinken, het gaat om Mohamed El Asrihi, Abdelali Houdoe en Rabie Ablak.

 

Lees ook: 

Petitie voor ontbieden Marokkaanse ambassadeur in Nederland

Boycot als antwoord op racistisch beleid tegen Riffijnen

Demonstraties in Europa tegen onterechte vonnissen Riffijnse activisten

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.