Bosbrand uitgebroken in Tafersit (video)

Een bosbrand is vanavond uitgebroken in in de buurt van Tafersit in de provincie Driouch. Volgens verschillende ooggetuigen kunnen de hulpdiensten de brand niet bereiken omdat er geen wegen zijn. Er wordt gesproken over een mogelijke inzet van blusvliegtuigen, onze contactpersonen ter plaatse zeggen nog geen vliegtuigen te hebben gezien.

De bosbrand woedt al meer dan twee uur door zonder de ingreep van de Marokkaanse hulpdiensten en de duizenden repressietroepen. Enkel sommige dorpelingen proberen wanhopig hun olijfbomen te redden.

Wij zullen dit bericht updaten bij verdere ontwikkelingen.

Update 22:22: Twee blusvliegtuigen worden ingezet maar het zijn veel te weinig en veel te laat om de brand te controleren. Lokale inwoners zeggen dat de brand sinds de ochtend woedt en dat er niet ingegrepen werd.

Update 01:25: Sinds het donker is vliegen geen helikopters meer om de brand te blussen. De brand woedt nog steeds (zie foto1), richting het stadje Kassita.

Update 01:29: Ooggetuige zegt dat sommige inwoners hun huizen zijn ontvlucht door de rook en uit angst voor de brand.

Update 02:57: De brand woedt nog steeds en de hulpdiensten zijn nergens te bekennen. Sommige inwoners van het dorpje Ait Medien hebben hun huizen verlaten door de brand.

Update 13:57: Volgens verschillende contactpersonen is de brand op verschillende plekken uitgedoofd en is enkel rook te zien. Dezelfde contactpersonen zeggen dat er heel veel as in de lucht hangt. Minstens 1 blusvliegtuig is bezig in het gebied.

Afgelopen nacht leefden de inwoners van Tafersit en Ifarni in angst nadat de brand zich snel verspreidde door de wind. De brand spreidde zich met grote snelheid richting verschillende dorpjes. Sommige inwoners van bepaalde dorpen hebben daarom hun huizen verlaten.

Update 14:08: Foto 4 is vijf uur geleden gemaakt. Op de foto is te zien dat de brand in de buurt van de huizen komt.

Update 15:00: Foto 5 is n uur geleden gemaakt en volgens berichten is de brand in Ifarni nog gaande.

Update 19:37: Volg de laatste updates via deze link: Spaanse blusvliegtuigen bestrijden bosbrand in Arif

(Foto1)

 

(Foto 2) de brand vanuit Tafersit

(foto 3)

 

(Foto 4)

 

(Foto 5)

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.