Compilatie Friends of the Rif 27/03/2019 te Straatsburg

De leden van de Riffijnse lobbygroep namen gisteren deel aan de tweede bijeenkomst van de Vrienden van de Rif die uit Europarlementariërs bestaat.

De Riffijnse lobbygroep presenteerde de aanwezige Europarlementariërs de ”Rif Post”, een maandelijkse krant die aandacht besteedt aan de laatste ontwikkelingen in Arif. Hierna bespraken de leden van de Riffijnse lobbygroep en de bevriende Europarlementariërs verschillende zaken zoals de erbarmelijke omstandigheden van de Riffijnse vluchtelingen in Europa, de militarisering van Arif en de ontzegging van toegang voor internationale journalisten, politici en zelfs toeristen.

Een ander onderwerp die aandacht kreeg is de situatie van de Riffijnse politieke gevangenen in de verschillende Marokkaanse gevangenen en de naderende uitspraak tegen de prominente Riffijnse activisten in Casablanca. Vrienden van de Rif hebben afgesproken verschillende initiatieven te lanceren om de druk op Marokko te voeren en de vrijheid van de Riffijnse activisten te eisen.

Aan het einde van de vergadering hebben de Europarlementariërs gezamenlijk een video opgenomen waarin zij hun steun uitspreken aan het Riffijnse volk en de Riffijnse politieke gevangenen.

Leden van de Riffijnse lobbygroep hebben ArifNews verteld dat ze enorm tevreden zijn met de initiatieven die zijn genomen door Vrienden van de Rif. Verdere details kunnen niet worden gepubliceerd, maar de Riffijnse lobbygroep zegt dat er binnenkort een initiatief bekend wordt gemaakt.

Gisteren werd ook bevestigd dat de Vrienden van de Rif door zal gaan na de verkiezingen. ”Hiermee zijn de Riffijnen verzekerd van een sterke stem binnen het Europees parlement tot de volgende verkiezingen in 2024”, aldus een lid van de Riffijnse lobbygroep die eraan toevoegde: ”daarom is het zeer belangrijk dat de Europeanen met Riffijnse roots en degenen die de Riffijnse zaak steunen massaal stemmen de aankomende Europese verkiezingen, met name op de politici die onze zaak steunen zoals Kati Piri in Nederland, Kathleen van Brempt en Bart Staes in België of Miguel Urban en Ana Miranda in Spanje”.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.