Hoe de lange arm van Rabat haat creëert onder Nederlanders met Marokkaanse roots

Een fragment uit het programma Tijjini Talk uit het jaar 2014. De eigenaar van de ’tv-zender’ MaghrebTV heeft in juni van dat jaar ruim de helft van de tijd van zijn programma besteed aan de aanval op Nederland en Nederlanders met Amazigh roots.

De reden is dat Riffijnse activisten in Nederland een evenement van het Marokkaanse regime, in AmsterdamRai, hebben bijgewoond en kritische vragen hebben gesteld over racisme en het moorden van onschuldige burgers in de Rif.

Om de aandacht van de publieke opinie af te leiden van de Marokkaanse repressie en schendingen van de mensenrechten in de Rif, besloot Tijjini Nederland aan te vallen, in de hoop dat men de serieuze problemen in de Rif vergeet.

De presentator die tevens de eigenaar is van MaghrebTV werd door een ex-werkneemster van hem beschuldigd van werken voor de Marokkaanse geheime diensten. Tijjini opereert vanuit de Europese hoofdstad Brussel, waar de Europarlementariërs onlangs gewaarschuwd werden voor de aanwezigheid van Marokkaanse spionnen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.